Finest Planning

“Finest Planning is niet zomaar een naam: het is een belofte.”

Van cijfergek jongetje naar onafhankelijk adviseur: het ontstaan van Finest Planning

Al vroeg in mijn leven was ik bezig met cijfers en geld: als kind riep ik al dat ik mensen wilde helpen op financieel gebied. En zo geschiedde. Na mijn opleiding fiscale economie ging ik aan de slag als belastingadviseur.

Daar viel het mij al snel op dat veel mensen geld misliepen. Niet omdat het ze niet interesseerde, maar puur door onwetendheid. Later, toen ik als accountmanager private banking werkzaam was, zag ik hetzelfde gebeuren. Ontzettend zonde.

Financiële onrust

Ik besef me dat niet iedereen zo warm loopt voor cijfers als dat ik doe. Sterker nog: voor heel veel mensen zorgen de financiën voor een hoop onrust. Doordat ze het grote plaatje niet (over)zien, terwijl alles met elkaar samenhangt. Een financiële beslissing van nu kan tenslotte grote gevolgen hebben voor later. De onbegrijpelijke taal waarin financiële producten en mogelijkheden uitgelegd worden, helpen niet mee. Laat staan de veranderingen die gedurende een mensenleven plaatsvinden en het ooit zo zorgvuldig opgebouwde financiële plan weer compleet overhoop kunnen gooien.

Geen doel op zich

Uiteindelijk draait het niet om het geld dat je op je bankrekening hebt staan, maar om het leven dat je wilt leiden. Voor mij is geld dus ook geen doel op zich, maar een middel om doelen en dromen na te jagen. Daar komt mijn motto ‘Haal meer leven uit je geld’ vandaan. In mijn werk kon ik mensen wel helpen op deelgebieden, maar niet bij het grotere plaatje. Niet zoveel als ik zou willen, in ieder geval.

Tijd voor iets nieuws

In 2015 besloot ik wat tijd voor mezelf te nemen om te onderzoeken hoe ik dat wél kon doen. In de zomer, tussen de lavendelvelden in een zonovergoten Zuid-Frankrijk, kwam ik tot de conclusie dat het tijd was om voor mezelf te beginnen. Zodat ik onafhankelijk en vanuit mijn eigen kernwaarden anderen kon helpen hun financiële toekomst vorm te geven. Om rust en zekerheid te bieden in een veranderlijke wereld. In augustus 2015 was Finest Planning een feit en begon mijn avontuur als zelfstandig financieel planner.

Het verhaal achter de naam

De naam Finest Planning komt niet uit de lucht vallen. Het is niet zomaar een naam, maar een belofte. ‘Fin’ staat -zoals je waarschijnlijk al vermoedde- voor financiële planning. ‘Est’ komt van estate planning, ook wel nalatenschapsplanning genoemd. Een goede estate planning zorgt ervoor dat je nabestaanden zonder financiële zorgen achterblijven. Zoek je ‘finest’ op in een Engels woordenboek, dan zie je dat het staat voor ‘de hoogste kwaliteit’. Kortom: Finest Planning staat voor de hoogste kwaliteit op het gebied van financieel advies- en planning.

Beste beslissing

Inmiddels bestaat Finest Planning alweer ruim 8,5 jaar. Ik kan met zekerheid zeggen dat voor mezelf beginnen de beste beslissing was die ik had kunnen nemen. Het combineren van mijn twee passies, cijfers en werken met mensen, maakt me gelukkig. Het voelt goed om anderen te helpen hun leven vorm te geven op een manier die bij hun past.

Aan de slag

Kan ik jou ook helpen? Zie jij door de bomen het bos niet meer, wil je aan de slag met een financieel plan of ben je gewoon benieuwd naar hoe je nog meer leven uit jouw geld kunt halen? Neem gerust contact met mij op. Ik sta voor je klaar.

16 April 2024 06:51