Finest Planning

“Tim Blom uit Wijlre Financieel Planner van het Jaar 2024”

Financieel planner 2024!

Tim Blom (43), eigenaar van Finest Planning in Wijlre, is uitgeroepen tot Financieel Planner van het Jaar 2024. In totaal streden 150 financieel planners die aangesloten zijn bij de Federatie Financieel Planners (FFP) om de eer.

“Het is een gekkenhuis”, laat Tim Blom aan Ondernemen in Limburg weten. “Sinds de bekendmaking woensdag in Den Bosch gaat continu de telefoon en stromen de e-mails en appjes binnen.” Na twee voorrondes bleven er drie kandidaten over voor de titel. Naast Tim Blom stonden ook Mieke Post uit Hardenberg en Marcel Huismans uit Assendelft in de finale. De vakjury bepaalde voor twee derde de uitslag en de 3.000 leden van FFP voor een derde. “Ik kreeg de meeste stemmen van de vakjury en dat vond ik toch wel zeer eervol.”

‘Grijze’ mannenwereld is verleden tijd

Met deze titel wordt Tim Blom een jaar lang ambassadeur voor de Nederlandse financiële planners. Hij zal dit doen door onder meer bij congressen en bijeenkomsten aanwezig te zijn. “Een hele eer”, zegt de financieel planner van het jaar. Ligt de lat nu ook extra hoog door deze titel? “Die lag bij mij altijd al hoog, maar met deze titel misschien nog een tikkeltje hoger. Al zal ik mijn werk precies zo blijven doen zoals ik het al deed. Sinds bekend werd dat ik bij de laatste drie finalisten zat, benaderden me plotseling behoorlijk wat mensen met de vraag wat een financieel planner nu precies doet? Een mooie gelegenheid om ons vak onder de aandacht te brengen. Ik vond het ook bijzonder dat ik tijdens de uitreiking van de prijs veel jonge financiële planners in de zaal zag. Ook het aantal vrouwen in ons vak wordt met het jaar groter. Dat is goed voor onze beroepsgroep. Toen ik in 2010 mijn diploma voor financieel planner haalde was het toch nog wel een beetje een ‘grijze’ mannenwereld.

Cup met de grote oren

Tim Blom startte in 2015 zijn eigen onderneming en is enorm trots dat hij nog geen acht jaar later de ‘cup met de grote oren’ -zoals hij hem zelf noemt- in ontvangst mag nemen. “Naast de eer en eeuwige roem, ontvang ik een geldbedrag dat ik mag inzetten voor mijn persoonlijke ontwikkeling in het vak. Daar heb ik niet alleen zelf iets aan, maar zeker ook mijn klanten. Al blijf ik de eer natuurlijk het allerbelangrijkste vinden.”

31 October 2023 15:37